האם שמעתם פעם על המושג החזרת תפוס? הנה מה שכדאי לדעת

האם שמעתם פעם על המושג החזרת תפוס? הנה מה שכדאי לדעת

בעולם המשפט ועריכת הדין יש לא מעט מושגים ומונחים, חלקם מלאים וחלקם כאלה שאומצו משפת הדיבור היומיומית והושרשו לשגרה. אחד מהם הוא החזרת תפוס כשהכוונה היא להחזרתו של ציוד שנתפס על ידי שוטרים או חוקרי המשטרה בבואם לעצור חשוד בביצוע עבירה. על פי החוק הם רשאים לקחת לרשותם כל חפץ או פריט שהם סבורים שבעזרתו עומדת להתבצע עבירה על החוק ואפשר יהיה לבחון לעומק דרך הפריט את הנושא שעל הפרק. ברוב המקרים ייתפסו טלפון נייד, מחשב אישי, כלי רכב ופנקסים או יומנים אישיים שיש בהם רשומות שייתכן ותהיינה קריטיות למציאת עדויות או ראיות.

איך מתבצעת החזרת תפוס הלכה למעשה?

ישנן כמה דרכים שבאמצעותן אפשר לבקש החזרת תפוס או שההחזרה תתבצע באופן אוטומטי. ראשית, מי שהרכוש שייך לו ואין לו כל נגיעה לחשדות שעלו לביצוע עבירה יכול להגיש בקשת להחזיר לו את הרכב (כלי רכב, לדוגמה, שהיה בשימושו של אדם אחר). מומלץ וחשוב שאת הבקשה ינסח עורך דין פלילי על מנת שהבקשה תתקבל והרכוש אכן יוחזר אליו. במידה והמשטרה עושה שימוש ברכוש או החפצים שנתפסו יש כמה אפשרויות – או שלאחר שישה חודשים הרכוש יוחזר לבעליו או שאותו רכוש יישאר בידי המשטרה וישמש כעדות או ראיה בהליך משפטי שיתחיל.

החשיבות של לדעת מה לעשות ואיך להיערך

כמו בכל עניין שכרוך בקשר ישיר עם רשויות אכיפת החוק – גם כאשר מדובר בנושא של החזרת תפוס חשוב לפעול באמצעות עורך דין מנוסה, מקצועי ומיומן שמכיר את אופן ההתנהלות של גופים אלה ויוכל לסייע באופן פרטני לכל לקוח שפונה אליו. במידה ולא פונים בצורה מקובלת ונכונה הבקשה להחזרת הרכוש לא תתקבל, מה שייצור לא מעט אכזבה ועוגמת נפש. מכאן החשיבות של פנייה לעורך דין והבנה של הסיטואציה והמשמעויות שלה.

בכל נושא שקשור לקשר עם המשטרה ורשויות אכיפת החוק פנו למשרד עו"ד ונוטריון חיים לוי, משרד עם ניסיון רב ותקבלו מענה מקצועי ואישי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן